Tuesday, April 6, 2010

12. MATLAMAT FREEMASONRY

Matlamat Freemasonry terbahagi kepada dua bahagian iaitu:

1. Matlamat Utama
2. Matlamat Membina Haikal Sulaiman

Matlamat Utama

Bagi merealisasikan matlamat ini, mereka menggunakan segala bentuk perancangan untuk merampas Baitul Maqdis dan membina Haikal Sulaiman di atas runtuhan Masjidil Aqsa.

Berikut adalah beberapa bentuk cubaan untuk merampas kembali Baitul Maqdis:

- Pada bulan Ogos tahun 1969, seorang pelampau Yahudi bernama Micheal Rohan telah membakar Masjidil Aqsa.

- Pada tahun 1980, bertan-tan bahan letupan di dalam Masjidil Aqsa telah dijumpai.

- 1982, seorang askar Israel menyerbu masuk ke dalam Masjidil Aqsa dan melepaskan tembakan kepada jemaah yang sedang solat.

- 5 Mac 1982, sebahagian besar bahan letupan di tepi Masjidil Aqsa telah dijumpai.

- 12 Mac 1982, sekumpulan Yahudi yang diketuai oleh Hagham Maler Kahana menyerbu masuk ke dalam Masjidil Aqsa.

- 21 Mac 1982, pergerakan Persatuan Tabung Jabal Al-Bait yang bermatlamat untuk melenyapkan Masjidil Aqsa telah terbongkar.

- 26 Jan 1984, beberapa butir bom tangan yang tersimpan di dalam 6 buah beg di tepi Masjidil Aqsa telah ditemui.

- 29 Dis 1985, sekumpulan anggota parlimen Israel telah masuk ke dalam Masjidil Aqsa dan melakukan ibadat mereka dengan diketuai oleh Hagham (Imam) Aliazar Faddam.

- 9 Jun 1986, tiga orang ahli persatuan George Imonim menyerbu masuk ke dalam Masjidil Aqsa.

- 4 Ogos 1987, tiga orang bangsa Yahudi meletupkan Masjidil Aqsa.

- 1 Jul 1988, sekumpulan askar Yahudi telah menyerbu masuk ke dalam Masjidil Aqsa dan membunuh 28 orang Islam serta mencederakan 115 orang yang lain.

- Julai 2002, kerajaan haram Israel telah meluluskan pembinaan tembok pemisah antara kawasan pemerintahan autonomi Palestin dan negara haram Israel dengan peruntukan kewangan sebanyak USD 310 Juta. Panjang tembok yang diluluskan dalam pembinaan ini ialah lebih kurang 728 km yang mampu memisahkan secara langsung antara Palestin dan Israel. Pembinaan tembok ini dibahagikan kepada tiga fasa. Fasa pertama ialah pada tahun 2003 dan panjang tembok yang dibina adalah 190km. Fasa kedua pada tahun 2004 dan panjang tembok yang dibina adalah 330km. Manakala fasa terakhir ialah pada tahun 2005 dan panjang tembok yang dibina adalah 208km. Kerja-kerja pembinaan perlu disiapkan sebelum pengisytiharan kemerdekaan negara Palestin yang dijangka pada tahun 2005.

- sehinggalah pada 27 Ogos 2003, pihak berkuasa Israel telah membenarkan beberapa ahli parlimen berhaluan kanan untuk memasuki kawasan Baitul Maqdis bagi meletakkan batu asas pembinaan semula HAIKAL SULAIMAN. Perbuatan mereka ini telah disekat oleh pekerja wakaf Baitul Maqdis. Tetapi para pekerja tersebut telah ditahan dan didakwa atas tuduhan cuba mencederakan ahli-ahli parlimen tersebut.

- 12 Sep 2003, berlaku cubaan untuk merampas Baitul Maqdis oleh pihak berkuasa Israel menyebabkan berlakunya pertempuran antara pihak polis dan jemaah masjid selepas solat Jumaat pada hari tersebut.

- 17 Feb 2004 bersamaan 26 Zulhijjah 1425, hari Selasa, umat Islam digemparkan dengan peristiwa runtuhnya terowong bawah tanah di bawah tapak Masjidil Aqsa yang dibina oleh orang Yahudi untuk mencari tapak HAIKAL SULAIMAN.

- Pada 27 Feb 2004, tembok pemisah yang telah dibina oleh kerajaan haram Israel adalah sepanjang 300km dengan ketinggian 3 hingga 8 meter.

- 7 Mac 2004, Amerika Syarikat menggunakan kuasa VETO untuk membatalkan usaha Liga Arab membawa isu pembinaan tembok pemisah untuk dibincangkan di PBB.

Bagi merealisasikan matlamat ini, mereka menggunakan segala bentuk tekanan dan kekerasan ke atas penduduk Palestin terutamanya pemimpin-pemimpin mereka. Ariel Sharon, Perdana Menteri Israel sekarang pernah berkata;

“Saya yakin, kita (kaum Yahudi) boleh hidup bersama umat Islam Palestin tetapi menerusi kaedah Sabra dan Syatila.”

21 tahun yang lalu, selama 3 hari berturut-turut (16-18 Sep 1982) Menteri Pertahanan Israel, Ariel Sharon bersama pasukannya melakukan pembunuhan kejam terhadap umat Islam di perkhemahan Sabra dan Syatila, selatan Lubnan menyebabkan 3000 orang gugur syahid. Ini bukan kekejaman pertama dan terakhir. Ia telah bermula sejak dahulu dan berterusan hingga kini:

- 31 Mac 1948, kumpulan Yahudi Hajnah menyerang kampung Abu Kabir dan membunuh semua penduduk yang cuba melarikan diri. Pada 9 Apr 1948 pula, kumpulan Yahudi Hajnah dan Argun yang diketuai oleh Manachem Begin menyerang Dir Yasin dan membunuh 250 orang umat Islam, 100 orang daripada mereka ialah kaum wanita. Ketua pengganas ini kemudiannya dilantik menjadi Perdana Menteri Israel pada tahun 1977.

- Pada 14 Mei 1948, 50 orang Islam dibunuh di Kampung Abu Syasyah. Sebahagian mereka ditembak dengan senjata api dan sebahagian yang lain DIKAPAK kepala mereka. Dua bulan kemudian (11 Jul 1948) sekumpulan komando Yahudi diketuai oleh Mosyi Dayan menyerang Kampung Al Lad dan membunuh 426 orang Islam. Seramai 176 orang yang berlindung di dalam masjid turut dibunuh dengan kejam. Pada 29 Okt 1948, semua penduduk Albiyyun dikumpulkan di sebuah padang dan ditembak dari segenap penjuru.

- 31 Mei 1950, satu serangan dilakukan di Wadi ‘Arabah sehingga mengorbankan seramai 30 orang rakyat Palestin.

- 14 Okt 1956, serangan berterusan selama 16 jam di Qabbiah (62 terbunuh, sebuah masjid dan 56 buah rumah dirobohkan).

- 28 Okt 1956, pembunuhan di Kafru Qasim dilakukan oleh kumpulan pengganas Yahudi pimpinan Ariel Sharon (57 terbunuh, 27 cedera).

- 3 Nov 1956, berlaku pembunuhan di Mukhayyam Ar Ra’is, Khan Yunus (250 terbunuh).

- 12 Nov 1956, seramai 275 orang lagi dibunuh dan pada hari yang sama mereka membunuh 100 orang Islam di Rafah.

- 13 Nov 1966, tentera Rejim Israel menyerang Kampung As Sumu’ di selatan Hebron (Al Khalil) menyebabkan 18 orang terkorban, 54 cedera dan 125 buah rumah dirobohkan.

- 21 Ogos 1969, pendatang Yahudi dari Australia membakar Masjidil Aqsa.

- 8 Apr 1970, berlaku pertempuran beramai-ramai umat Islam di Bahrul Baqar.

- Kemuncak keganasan Israel ialah pada 16-18 Sep 1982 apabila tentera Israel pimpinan Menteri Pertahanannya, Ariel Sharon melakukan keganasan membunuh lebih 3000 orang Islam di Sabra dan Syatila. Ada juga dakwaan yang mengatakan angka kematian sebenar menjangkau 7500 orang.

- Melihatkan tiada tindak balas daripada negara-negara umat Islam, rejim Israel semakin enak melakukan kekejaman dan pembunuhan. 8 Okt 1990, tentera Israel melepaskan tembakan rambang kea rah umat Islam yang sedang menunaikan solat di dalam Masjidil Aqsa (Allahuakbar..) menyebabkan 21 orang terbunuh, 150 orang cedera dan hamper 300 orang ditangkap.

- 25 Feb 1994, sekali lagi umat Islam yang sedang bersembahyang ditembak oleh pengganas Yahudi. Seramai 60 orang terbunuh di dalam Masjid Nabi Ibrahim di Bandar Al-Khalil (Hebron) ketika menunaikan solat Subuh di bulan Ramadhan.

- 18 Apr 1996, tentera Israel menggunakan senjata berat termasuk helicopter untuk menyerang dan memusnahkan sebuah kem PBB di Qana, selatan Lubnan yang menjadi tempat perlindungan orang awam Lubnan 160 terbunuh.

- 27 Sep 1996, tentera Israel menembak mati 70 orang Islam kerana dikatakan cuba menghalang mereka membuka terowong di bawah Masjid Aqsa.

- 28 Okt 2001, Israel menyerang beberapa buah perkampungan Islam dan membunuh sekurang-kurangnya 49 orang di Bait Rima. Selepas itu, umat Islam secara berterusan menjadi sasaran pembunuhan tentera dan pendatang Yahudi.

- Dr Abd Aziz Rantisi, 10 Jun 2003, Helikopter Apache tentera Israel membedil beberapa butir peluru berpandu ke atas kereta yang dinaikinya. Namun mereka gagal membunuhnya. Beliau hanya cedera.

- Syeikh Ismail Abu Syanab, 21 Ogos 2003, tentera Israel menggunakan helicopter Apache menembak Syeikh Abu Syanab dan dua rakannya yang sedang menaiki kereta. Keretanya musnah terbakar. Ketiga-tiga mereka gugur syahid.

- Syeikh Dr Mahmud Zihar, 10 Sep 2003, Jet F16 milik Israel menggugurkan bom ke atas rumahnya di Hayyu Rimal, Ghaza. Rumahnya musnah sama sekali. Anaknya Khalid dan rakannya Yusuf Ad Diri gugur syahid. Isteri dan anak perempuannya cedera, manakala beliau sendiri cedera parah.

- SYEIKH AHMAD YASIN, 6 Sep 2003, Tentera Israel melancarkan serangan besar-besaran dari udara dan darat untuk membunuh pengasas HAMAS, Syeikh Ahmad Yasin dan Ismail Haniah. Mereka berdua bagaimanapun berjaya diselamatkan.

- 22 MAC 2004, ISNIN, SYEIKH AHMAD YASIN TELAH DIBUNUH DENGAN TIGA BUTIR PELURU ROKET YANG DITEMBAK MENGGUNAKAN HELIKOPTER APACHE SEBAIK SAHAJA BELIAU SELESAI MENUNAIKAN SOLAT SUBUH BERJEMAAH DI SEBUAH MASJID YANG BERDEKATAN DENGAN RUMAHNYA DI HAYYU SYABRA, TIMUR GENTING GAZA. PERISTIWA YANG PENUH MENYAYAT HATI ITU TURUT MENGORBANKAN SEMBILAN ORANG PENGIKUT SETIANYA. MAYATNYA HANCUR DIBEDIL PELURU BERPANDU ZIONIS (Syeikh Ahmad Yasin-adalah pengasas kumpulan HAMAS yang menentang rejim Zionis. As Syahid Allahyarham adalah seorang yang menggunakan kerusi roda untuk bergerak dan tergolong di dalam orang kurang upaya. Namun Allah lebih sayangkan beliau dan telah menetapkan beliau Syahid di jalan Allah..Allahuakbar..)

- Manakala pada 17 Apr 2004, jam 9.30 malam Sabtu, Dr Rentisi yang merupakan pemimpin Gerakan HAMAS bagi cawangan Genting Gaza telah dibunuh dengan cara yang sama semasa memandu kereta di Genting Gaza. Kereta yang dinaiki beliau musnah sama sekali terkena bedilan peluru berpandu dari Helikopter Israel. Beliau bersama tiga orang pengikutnya gugur syahid.

Kalau kita saksikan peristiwa-peristiwa tersebut, kita dapati bahawa orang Yahudi dari masa ke semasa semakin berani merealisasikan matlamat mereka. Semangat mereka semakin membara apabila mereka telah menguasai hampir semua pentadbiran antarabangsa terutamanya PBB.

bersambung…

Topik seterusnya – SAMBUNGAN MATLAMAT FREEMASONRY

3 comments:

 1. DEKLARASI PERANG PENEGAKKAN DINUL ISLAM
  DISELURUH DUNIA
  Bismillahir Rahmanir Rahiim
  Dengan Memohon Perlindungan dan Izin
  Kehadirat Allah Subhanahu Wa Ta'ala,
  Rabb Pemelihara dan Penguasa Manusia,
  Raja Manusia yang Berhak Disembah Manusia.
  Rabb Pemilik Tentara Langit dan Tentara Bumi


  Pada Hari Ini : Yaumul Jum'ah 6 Jumadil Akhir 1436H
  Markas Besar Angkatan Perang
  Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Mengeluarkan Pengumuman kepada
  1. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Afrika
  2. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Eropa
  3. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia
  4. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia Tenggara
  5. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Amerika
  6. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Australia
  7. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Utara
  8. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Selatan
  9. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) diseluruh Dunia

  PENGUMUMAN DEKLARASI PERANG SEMESTA
  Terhadap Seluruh Negara yang Tidak
  Menggunakan Hukum Berdasarkan Al-Qur'an dan As-Sunnah Rasulullah SAW.
  Perang Penegakkan Dinuel Islam ini Berlaku disemua Pelosok Dunia.

  MULAI HARI INI
  YAUMUL JUM'AH 6 JUMADIL AKHIR 1436H
  BERLAKULAH PERANG AGAMA
  BERLAKULAH PERANG DINUL ISLAM ATAS DINUL BATHIL
  BERLAKULAH HUKUM PERANG ISLAM DISELURUH DUNIA
  MEMBUNUH DAN TERBUNUH FISABILILLAH

  "Dan BUNUHLAH mereka di mana saja kamu jumpai mereka, dan USIRLAH mereka dari tempat mereka telah mengusir kamu (Mekah); dan fitnah itu lebih besar bahayanya dari pembunuhan, dan janganlah kamu memerangi mereka di Masjidil Haram, kecuali jika mereka memerangi kamu di tempat itu. Jika mereka memerangi kamu (di tempat itu), maka bunuhlah mereka. Demikanlah balasan bagi orang-orang kafir. Kemudian jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan (sehingga) ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah. Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka tidak ada permusuhan (lagi), kecuali terhadap orang-orang yang zalim.”
  (Q.S: al-Baqarah: 191-193).

  BUNUH SEMUA TENTARA , POLISI, INTELIJEN , MILISI SIPIL ,HAKIM DAN
  BUNUH SEMUA PEJABAT SIPIL Pemerintah Negara Yang Memerintah dengan Hukum Buatan Manusia (Negara Kufar).

  BUNUH SEMUA MEREKA-MEREKA MENDUKUNG NEGARA-NEGARA KUFAR DAN MELAKUKAN PERMUSUHAN TERHADAP ISLAM.
  JANGAN PERNAH RAGU MEMBUNUH MEREKA sebagaimana mereka tidak pernah ragu untuk MEMBUNUH, MENGANIAYA DAN MEMENJARAKAN UMMAT ISLAM YANG HANIF.

  INTAI, BUNUH DAN HANCURKAN Mereka ketika mereka sedang ada dirumah mereka jangan diberi kesempatan lagi.
  GUNAKAN SEMUA MACAM SENJATA YANG ADA DARI BOM SAMPAI RACUN YANG MEMATIKAN.

  JANGAN PERNAH TAKUT KEPADA MEREKA, KARENA MEREKA SUDAH SANGAT KETERLALUAN MENENTANG ALLAH AZZIZUJ JABBAR , MENGHINA RASULULLAH SAW, MENGHINA DAN MEMPERBUDAK UMMAT ISLAM.
  BIARKAN MEREKA MATI SEPERTI KELEDAI KARENA MEREKA ADALAH THOGUT DAN PENYEMBAH THOGUT

  HANCURKAN LULUHKAN SEMUA PENDUKUNG PEREKONOMIAN NEGARA-NEGARA KUFAR
  DARI HULU HINGGA HILIR

  HANYA SATU UNTUK KATA UNTUK BERHENTI PERANG,
  MEREKA MENYERAH DAN MENJADI KAFIR DZIMNI.
  DAN BERDIRINYA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH.
  KHALIFAH IMAM MAHDI.

  Kemudian jika mereka berhenti dari memusuhi kamu, maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi
  Maha Penyayang.

  Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan sehingga ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah.
  Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu),
  maka tidak ada permusuhan (lagi),
  kecuali terhadap orang-orang yang zalim.
  Al-Baqarah : 192-193

  SAMPAIKAN PESAN INI KESELURUH DUNIA,
  KEPADA SEMUA ORANG YANG BELUM TAHU ATAU BELUM MENDENGAR

  MARKAS BESAR ANGKATAN PERANG
  KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU
  PANGLIMA ANGKATAN PERANG PANJI HITAM
  Kolonel Militer Syuaib Bin Sholeh

  ReplyDelete
 2. BENTUKLAH PASUKAN MILITER PADA SETIAP ZONA ISLAM
  SAMBUTLAH UNDANGAN PASUKAN KOMANDO BENDERA HITAM
  Negara Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Untuk para Rijalus Shaleh dimana saja kalian berada,
  bukankah waktu subuh sudah dekat? keluarlah dan hunuslah senjata kalian.

  Dengan memohon Ijin Mu Ya Allah Engkaulah Pemilik Asmaul Husna, Ya Dzulzalalil Matien kami memohon dengan namaMu yang Agung
  Pemilik Tentara langit dan Bumi perkenankanlah kami menggunakan seluruh Anasir Alam untuk kami gunakan sebagai Tentara Islam untuk Menghancurkan seluruh Kekuatan kekufuran, kemusyrikan dan kemunafiqan yang sudah merajalela di muka bumi ini hingga Dien Islam saja yang berdaulat , tegak perkasa dan hanya engkau saja Ya Allah yang berhak disembah !

  Firman Allah: at-Taubah 38, 39
  Hai orang-orang yang beriman, mengapa kamu jika dikatakan orang kepadamu: “Berperanglah kamu pada jalan Allah”, lalu kamu berlambat-lambat (duduk) ditanah? Adakah kamu suka dengan kehidupan didunia ini daripada akhirat? Maka tak adalah kesukaan hidup di dunia, diperbandingkan dengan akhirat, melainkan sedikit
  sekali. Jika kamu tiada mahu berperang, nescaya Allah menyiksamu dengan azab yang pedih dan Dia akan menukar kamu dengan kaum yang lain, sedang kamu tiada melarat kepada Allah sedikit pun. Allah Maha kuasa atas tiap-tiap sesuatu.

  Berjihad itu adalah satu perintah Allah yang Maha Tinggi, sedangkan mengabaikan Jihad itu adalah satu pengingkaran dan kedurhakaan yang besar terhadap Allah!

  Firman Allah: al-Anfal 39
  Dan perangilah mereka sehingga tidak ada fitnah lagi, dan jadilah agama untuk Allah.

  Peraturan dan undang-undang ciptaan manusia itu adalah kekufuran, dan setiap kekufuran itu disifatkan Allah sebagai penindasan, kezaliman, ancaman, kejahatan dan kerusakan kepada manusia di bumi.

  Allah Memerintahkan Kami untuk menghancurkan dan memerangi Pemerintahan dan kedaulatan Sekular-Nasionalis-Demokratik-Kapitalis yang mengabdikan manusia kepada sesama manusia karena itu adalah FITNAH

  Firman Allah: al-Hajj 39, 40
  Telah diizinkan (berperang) kepada orang-orang yang diperangi, disebabkan mereka dizalimi. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa untuk menolong mereka itu. Iaitu
  orang-orang yang diusir dari negerinya, tanpa kebenaran, melainkan karena mengatakan: Tuhan kami ialah Allah

  Firman Allah: an-Nisa 75
  Mengapakah kamu tidak berperang di jalan Allah untuk (membantu) orang-orang tertindas. yang terdiri daripada lelaki, perempuan-perempuan dan kanak-kanak .
  Dan penindasan itu lebih besar dosanya daripada pembunuhan(al-Baqarah 217)

  Firman Allah: at-Taubah 36, 73
  Perangilah orang-orang musyrik semuanya sebagai mana mereka memerangi kamu semuanya. Ketahuilah bahawa Allah bersama orang-orang yang taqwa. Wahai Nabi! Berperanglah terhadap orang-orang kafir dan munafik dan bersikap keraslah terhadap mereka.

  Firman Allah: at-Taubah 29,
  Perangilah orang-orang yang tidak beriman, mereka tiada mengharamkan apa yang diharamkan Allah dan Rasul-Nya dan tiada pula beragama dengan agama yang benar, (iaitu) diantara ahli-ahli kitab, kecuali jika mereka membayar jizyah dengan tangannya sendiri sedang mereka orang yang tunduk..

  Bentuklah secara rahasia Pasukan Jihad Perang setiap Regu minimal dengan 3 Anggota maksimal 12 anggota per desa / kampung.
  Siapkan Pimpinan intelijen Pasukan Komando Panji Hitam secara matang terencana, lakukan analisis lingkungan terpadu.

  Apabila sudah terbentuk kemudian Daftarkan Regu Mujahid
  ke Markas Besar Angkatan Perang Pasukan Komando Bendera Hitam
  Negara Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Wahai para Ikwan Akhir Zaman, Khilafah Islam sedang membutuhkan
  para Mujahid Tangguh untuk persiapan tempur menjelang Tegaknya Khilafah yang dijanjikan.

  Mari Bertempur dan Berjihad dalam Naungan Pemerintah Khilafah Islam, berpalinglah dari Nasionalisme (kemusyrikan)

  email : seleksidim@yandex.com

  Dipublikasikan
  Markas Besar Angkatan Perang
  Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  ReplyDelete